Omo - Flussocreativo Design Studio

Omo.

An important renovation, as a whole, capable of blending the spirit of industrial tradition with the modern attention to the environment in which the building is beautifully immersed.

OMO S.p.a. is an important company in the sector of calibration of hot and cold rolled rolls which operates and produces in the Brescia area. The intervention carried out on it involved a restyling of the external front combined with a restructuring of the area dedicated to business meetings and conferences.

Info
Location Odolo (BS)
Year 2020
Client Omo spa
Type Office + Outdoor
Mq 90
Ph. Matteo Lonati
Description

OMO S.p.a. is an important company in the sector of calibration of hot and cold rolled rolls which operates and produces in the Brescia area. The intervention carried out on it involved a restyling of the external front combined with a restructuring of the area dedicated to business meetings and conferences.Our entire work focuses on the two main colors that most characterize OMO’s corporate identity. We used grays to recall the materials used and processed and greens to express continuity with respect to the logo (which is green too) but to suggesting an integration that makes OMO one with the nature that surrounds it.

A total makeover of the front was carried out on the outside, which undoubtedly gave it a much more modern and similar face with respect to the corporate spirit. The new windows were painted green while two different shades of gray (light for the administrative part and dark for the operational part) were chosen for the painting of the external walls. A new bench and new outdoor floors were also prepared.

Once inside, it is immediately possible to notice how the transit areas are characterized, once again, by the strong reference to corporate colors. Once you cross the threshold, you can quickly access the various environments that make up the structure as a whole. We can immediately see the two doors (placed one in front of the other) custom-designed in glass and wrought iron, which lead respectively to the main room and to the wardrobe. Secondly, the fifth wall: the company logo stands out on it and, following it, it accompanies on one side towards the kitchen and on the other towards the bathroom. There is also a green insert that emphasizes the strong natural component of the place in which we are. The main room is characterized by lighting which tends to guide our eye towards the back wall. Along the way we can see all the furnishing elements: the chairs for meetings and events, the custom-made piece of furniture leaning against the back wall composed by shutters, a desk in black fenix and the table intended for the smaller appointments.Finally the kitchen. The space, mainly dedicated to welcome the workers during their breaks, consists of a small but functional kitchenette (equipped with a microwave and an induction hob) custom-designed. The finish of the doors and top are in the already familiar black fenix while the groove is green lacquered.

An important renovation, as a whole, capable of blending the spirit of industrial tradition with the modern attention to the environment in which the building is beautifully immersed. An absolute fusion of these two distinct spirits: the green that with its faith knows how to seize the opportunities of the future and the gray which with great concreteness is concerned with the production of matter.

History